Somberheid  en depressie

Was het altijd al zo? Had je vader het misschien ook? Alsof je door een moeras loopt. En wat doet het er toe? Zo leeg als je je voelt, zo vol is je hoofd, en je komt tot niets. Alles lijkt grijs en moeizaam.

Alleen

Iedereen heeft je proberen op te beuren. Zonder resultaat. Mensen vermijden je nu, echt veel hebben ze niet aan je. En iedereen die zijn best doet ziet zijn of haar goede bedoelingen stranden op apathie

Veel oorzaken

Er zijn veel oorzaken die somberheid en depressie veroorzaken. Soms is het heel duidelijk, soms ‘zit het in de familie’ en soms is het nauwelijks te verklaren. En soms is wat een depressie lijkt helemaal geen depressie. Het is heel moeilijk om van jezelf te bepalen of je last hebt van somberheid. Veel klachten, zoals slecht kunnen slapen, vermoeidheid, moeilijk vooruit te branden, kunnen heel goed een ander psychische of fysieke oorzaak hebben. Daarom is het belangrijk met deze klachten niet te lang rond te blijven lopen maar snel naar deskundige te gaan.

Somberheid is eindig

Depressiviteit en somberheid horen tot de bekendste psychologische klachten. In de jonge geschiedenis van het vak heeft het altijd ruim aandacht gekregen en de behandeltechnieken zijn veelzijdig, goed getest en met uitstekende resultaten. Ook voor jou bestaat een methode die werkt. Ik stem de behandeling daarom niet alleen af op je klacht, maar vooral op jou.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil jij antwoord op je vragen of zoek je passende hulp bij jouw problemen? Bel dan Psychologen Nederland vrijblijvend op 085-4014720,. Hier staan mensen voor je klaar met een professioneel advies. Ze zijn geschoold zijn in de psychologie en kunnen je zelfs helpen aan een directe afspraak met één van onze psychologen: Je kan gelijk terecht en er zijn geen wachtlijsten!