Mindfulness Deventer

Leven met aandacht.

Mindfulness. Mindfull is het Engelse woord voor ‘aandacht’ of ‘opmerkzaam’. Mindfulness kun je dus het beste lezen als ‘aandachtigheid’, ‘opmerkzaamheid’. In mijn praktijk gebruik ik bij diverse behandelingen en interventies regelmatig elementen uit de mindfulness. Mindfulness is bij mij als het ware een basis van waar uit ik wil leven en jou ook wil laten leven.

Leven in een drukke wereld.

Het is in het begin van deze 21e eeuw vaak lastig je aandacht er de hele tijd helemaal bij te houden. Om te beginnen gebeurt er gewoon heel veel. Het tempo van de wereld is hoog. Je moet alle informatie maar zien te verwerken. En dan heb je het ook nog eens heel druk; thuis, op het werk en zelfs vrienden en de invulling van je vrije tijd maken je leven overvol.

Leven in een druk hoofd

Maar niet alleen buiten gebeurt er van alles. Ook binnenin je hoofd. Onze hersenen zijn getraind om bij alles wat we doen van alles te betrekken. Terwijl we iets doen, kijken we naar onszelf hoe we dat doen. We beoordelen onszelf, we overzien verleden en toekomst en we schatten de gevolgen in. Eigenlijk zijn we met al dat denken, wikken en wegen en oordelen drukker in ons hoofd dan we in ons leven hoeven te zijn.

Mindfulness haalt je uit je hoofd.

Mindfulness kan jouw drukke leven niet voor je veranderen. Het leert je wél de stress ervan weg te nemen. Je leert je hoofd te legen. Je leert de dingen te zien voor wat ze zijn. Te accepteren zoals ze zijn. Wat vervelend is kun je niet altijd meteen veranderen. Je leert daarmee om te gaan. Het is voor de meeste mensen bevrijdend dat te kunnen.

Ervaren, doen en écht beleven.

Eigenlijk leef je je leven, kijkend door een soort bril die alles verstandelijk beoordeelt Die bril is heel logisch en hartstikke handig – het stelt je in staat om veel tegelijkertijd te kunnen, veel informatie te kunnen verwerken en het heeft je gebracht waar je nu bent. Met Mindfulness zet je die bril af.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil jij antwoord op je vragen of zoek je passende hulp bij jouw problemen? Bel dan Psychologen Nederland vrijblijvend op 085-4014720,. Hier staan mensen voor je klaar met een professioneel advies. Ze zijn geschoold zijn in de psychologie en kunnen je zelfs helpen aan een directe afspraak met één van onze psychologen: Je kan gelijk terecht en er zijn geen wachtlijsten!