Rouwverwerking en verliesverwerking

Rouwen is de ruwe kant van liefde. Je kunt niet rouwen om wat je niet liefhebt. Hoe dierbaarder, hoe dichterbij, hoe groter de impact van het verlies.

Rouwen is houden van

Je kunt om alles rouwen wat je verliest. Je geliefde, je baan, de kinderen die het huis uitgaan, je huis Dierbaren kunnen soms plotseling maar ook geleidelijk verdwijnen. Wat achterblijft is leegte en verdrieten een toekomst waar je tegenop ziet.

Soms loopt het vast

Rouw kan heel moeilijk zijn. Vrienden en familie betekenen veel, helpen je door de tijd van rouw en zijn er, ook als je het veel later nog even moeilijk hebt. Soms is die rouw niet zomaar moeilijk. Het proces raakt geblokkeerd, je leven ‘stroomt’ niet verder. En dan kan, wat een verdrietig en moeilijk periode is, je leven in ernstige mate bepalen met allerhande bijkomende klachten en moeilijkheden.

Durf te vragen

De vraag die je jezelf nu stelt is ingewikkeld. Heb jij het gewoon moeilijk, of loop je vast? Wat is het verschil. Je weet het niet want je weet niet wat een ander voelt. Je hoeft dat ook niet zelf te weten, daar ben ik voor. Een psycholoog of je huisarts kan je helpen – en waarschijnlijk zegt het al heel veel dat je nu hier bent en deze website leest.

Stappen van rouw

In de behandeling help ik je de stappen van rouw te doorlopen. We kijken daarbij niet alleen naar het verdriet, maar naar alle emoties die er bij komen kijken en ook naar de toekomst. Je leven is veranderd met wat wegviel, jij kunt (met tijd en aandacht) van dat leven weer een vol leven maken. Waarin het verlies een plek heeft, en niet alles beheerst.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil jij antwoord op je vragen of zoek je passende hulp bij jouw problemen? Bel dan Psychologen Nederland vrijblijvend op 085-4014720,. Hier staan mensen voor je klaar met een professioneel advies. Ze zijn geschoold zijn in de psychologie en kunnen je zelfs helpen aan een directe afspraak met één van onze psychologen: Je kan gelijk terecht en er zijn geen wachtlijsten!