Stress- en burnout therapie

Je lichaam neemt het stuur over. En zegt: “stop.”

Iedereen met een burnout weet dat waar een wil is, niet altijd een weg is. Je kunt niet alles dragen, je hebt geen oneindige batterij. Waarom denk je dat je lichaam dat gedaan heeft, jou ‘on hold’ zetten?

Urgent is niet belangrijk

De burnout is het gevolg van heel veel en heel lang verkeerd met jezelf omgaan. Niet alleen met werkdruk, maar ook met ‘voldoening’, ‘geluk’, weten dat urgent niet hetzelfde is als belangrijk. Een burn out of veel stress kan je erg belemmeren. Met behulp van mijn therapie leer je beter om te gaan met stress en voel je je vitaler.. Bij veel problemen en klachten is de hoofdoorzaak (langdurige) spanning en stress. Ik ben specialist op het gebied van herkennen en behandelen van overmatige stress en burn out.

Rust is niet genoeg

Veel mensen denken dat met een beetje (of veel) rust de klachten verdwijnen. Soms kan dat zelfs zo lijken. Maar als je niet iets wezenlijks aan je leven verandert, blijft het terugkomen. Op karakter kun je een eind komen, maar ook jouw energie is niet oneindig.

Wezenlijk veranderen

Terugkijkend realiseren veel mensen die hersteld zijn van een burnout dat ze vaak al jaren ongelukkig waren, niet deden wat ze wilden doen, niet de regie hadden over hun eigen leven. Niet op het werk, niet thuis en niet voor zichzelf. De burn-out dwingt je jezelf de belangrijke vragen te stellen, op zoek te gaan wat er voor jou écht toe doet en daarnaar te leven. En natuurlijk spelen zaken als ‘nee’ kunnen zeggen en ‘balans houden’ ook een rol.

Vinden wat belangrijk is

De behandeling helpt je te (her)vinden wat jouw leven waardevol maakt, wat je het liefste doet en wat je met je leven verder wilt doen. Tegelijkertijd krijg je heel praktische handreikingen om je energie beter te beheren en je leven zo in te richten als jij dat wilt. De combinatie van concreet aan de slag gaan en echt verdieping geven aan je leven maakt de behandeling succesvol.

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil jij antwoord op je vragen of zoek je passende hulp bij jouw problemen? Bel dan Psychologen Nederland vrijblijvend op 085-4014720,. Hier staan mensen voor je klaar met een professioneel advies. Ze zijn geschoold zijn in de psychologie en kunnen je zelfs helpen aan een directe afspraak met één van onze psychologen: Je kan gelijk terecht en er zijn geen wachtlijsten!