Therapie met psycholoog Deventer

Het begint met je verhaal

Er is geen vaste procedure, je vertelt je verhaal en ik luister. Ik zal je vragen stellen om sommige zaken te verdiepen en extra uit te leggen. Ik wil namelijk precies weten wat het probleem is. Buiten dat probleem ben ik ook erg geïnteresseerd in jou persoonlijk. In wat je beweegt, in hoe je in het leven staat, wat belangrijk is voor je, wat je kwaliteiten zijn. Jij zelf bent het belangrijkste instrument tot beweging en verandering bij Therapie Deventer. En om je goed te kunnen helpen, moet ik je goed leren kennen.

De basis van Therapie Deventer

In alle gevallen help ik je de basis op orde te krijgen. Veel mensen die zich psychisch niet lekker voelen verwaarlozen de belangrijke basisprincipes: goed eten, goed bewegen en goed slapen. Je kunt niet aan jezelf werken als je je niet goed voelt door slaapgebrek, slechte voeding of onvoldoende beweging en buitenlucht. Dit alles te verbeteren is voor veel cliënten alleen hele opgave. Maar als het je lukt, geeft dit je de basis en de nodige energie om aan het werk te gaan en die dingen te veranderen die je wilt veranderen.

Patronen veranderen: Aan het werk!

Veel problemen ontstaan doordat je vastzit in eigen denk- en gedragspatronen. Je hebt het zelf niet in de gaten, maar je innerlijk leven wordt beheerst door bijna automatische reacties. Vaak zijn het manieren om met dingen om te gaan die ooit goed voor je waren. Vervolgens zijn dit ongemerkt gewoontes geworden. En nu zitten die je in de weg. Ik laat dit zien, maak het helder en voelbaar. En daarna moet je die nu verkeerde gewoontes doorbreken en jezelf nieuw gedrag aanleren. Dat is niet gemakkelijk want het zijn vaak gewoontes die jaren en jaren ingesleten zijn. Doorbreken van die patronen is dus een kwestie van veel trainen en oefenen bij Therapie Deventer. Ik help je, motiveer je, geef je opdrachten, laat je aantekeningen maken en coach je zo naar het nieuwe en gewenste gedrag.

Veel voorkomende psychologische klachten

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij therapie Deventer. Meer weten over verschillende klachten en therapieën die ik behandel? Klik op één van de onderstaande links:

Contact opnemen – Aan de slag met je klachten

Wil jij antwoord op je vragen of zoek je passende hulp bij jouw problemen? Bel dan Psychologen Nederland vrijblijvend op 085-4014720,. Hier staan mensen voor je klaar met een professioneel advies. Ze zijn geschoold zijn in de psychologie en kunnen je zelfs helpen aan een directe afspraak met één van onze psychologen: Je kan gelijk terecht en er zijn geen wachtlijsten!